Mire taníthat egy légy?

2016.
Június
11.
Vissza a bejegyzésekhez

Berepült a szobámba egy légy, és bár nem számoltam, legalább százszor repült neki az ablaküvegnek, ugyanott. Nem vette észre, hogy körülbelül egy méterre lett volna az az ablak, ahol elnyeri a szabadságát.

Mit üzenhet ez számunkra?

1. Kitartás

Nagyon fontos, hogy kitartóan újra és újra próbálkozzunk, de erre csak akkor van szükség, ha biztosak vagyunk abban, hogy jó az irány. 

Nézd meg a Te életedben is! Lehet, hogy a kitartásra koncentrálsz, mert mindenhol azt hallod, hogy "Soha ne add fel!", és folyamatosan csak szenvedsz, mert nem jutsz előre... legalább ennyire fontos, hogy megnézd, jó-e az irány, amerre mész.

2. A sikeres emberek többször próbálkoznak, mint a sikertelenek.

Ez önmagában megnövelheti a sikereid számát, viszont ami még lényegesebb talán, hogy a sikeres emberek mindig más dolgokat próbálnak ki, míg a sikertelenek minden esetben ugyanazt. A sikertelen beleesik a légy csapdájába, és kitartóan, több százszor is megpróbál átmenni az ablaküvegen ahelyett, hogy körülnézne, hogy milyen más lehetősége van még.

Szóval először nézd meg, hogy jó-e az irány, amerre haladsz, és csak azután foglalkozz a kitartással.
Gondolj csak bele! Lehet, hogy 5-10 éve mész már a rossz irányba... még mindig jobb, ha most megállsz körülnézni, és esetleg irányt váltasz, mintha tovább folytatod a rossz irányt még ugyanennyi ideig.

Szeretettel,
Péter