Hogyan fejleszd az intuíciódat?

2016.
Május
30.
Vissza a bejegyzésekhez

Számos ember a tréningjeimen, előadásaimon arról számol be, hogy azt gondolja, neki abszolút nincsen, vagy csak nagyon csekély az intuíciója. Nincsenek megérzései, de legalábbis nincsen tudatában, hogy lennének. A tapasztalatom az, hogy megfelelő életvitellel az intuíció is tanulható és fejleszthető, hiszen ahogy mesterem, Brian Tracy mondja, "A világon minden tanulható.".

Az intuíciód felébresztéséhez három stratégiát, szemléletmódot javaslok.

1. Mulandóság

Szinte mindenki fél a haláltól. Fél az elmúlástól. Az élet végétől. Ha elkezdesz foglalkozni a saját magad mulandóságával, az felébresztheti az intuíciódat. Hiszen a korábbi beszűkült (félelemvezérelt) tudatszint helyett átkerülsz a kitágult (már nem félelemirányított), megkönnyebbült tudatszintre. Itt már nem félelemből szemléled az elmúlást, hanem az elfogadás állapotából. Látszólag nem sok köze van az intuícióhoz, de próbáld ki, és meglátod, hosszú távon valóban felébresztheti a valódi érzéseidet, vágyaidat.

Ehhez segítség lehet az alábbi zenés relaxációm:

2. Érezd jól magad!

Minél jobban érzed magad, annál tisztábban is érzel, látsz. Minél jobban érzed magad, annál inkább felerősödik az intuíciód, hiszen a pozitív érzések hasonlóan pozitív érzéseket szülnek (ahogy a negatívak hasonlóan negatívakat), és az intuíció a pozitív érzések skáláján igen magas helyet foglal el.

Szívből javaslom, hogy kezdj el rendszeresen én-időt beépíteni a napjaidba, heteidbe. Ez arról szól, hogy ebben az előre meghatározott időtartamban olyan dolgokat teszel, amelyektől azt érzed, hogy fontos vagy önmagad számára. Nem az időtartam a lényeg, hanem a szokás. Ha kezdetben heti 1 óra fér bele, rendben van, de akkor ez legyen rendszeres. Aztán eljuthatsz majd oda, hogy akár heti 1 teljes napot is csak magadra szánsz.

Mivel töltheted ezt az én-időt? Lehet egy forró fürdő, lehet egy séta, lehet az, hogy megnézed a kedvenc filmedet... lényegében bármi, amitől jól érzed magad. Számomra a jakuzzizás ilyen. Olyankor támadnak a legjobb ötleteim.

3. Segíts másoknak!

Azt tapasztaltam, hogy ha azon gondolkozom folyamatosan, hogyan tudom igazán szolgálni az embereket, szintén előhozza, felébreszti a belső iránymutatást, az intuíciót. Talán azt gondolod most, hogy "de hát ahhoz rengeteg pénz kell, hogy másokon, másoknak segítsek", akkor tedd fel magadnak azt a kérdést, hogy "Hogyan tudom úgy szolgálni az embereket, hogy nekem nem kerül pénzbe?". Megfelelő kérdésekkel megfelelő válaszokat is fogsz kapni. Számtalan olyan dolgot tehetsz, mellyel nagy segítséget tudsz nyújtani másoknak, és neked nem feltétlenül kerül (sok) pénzbe. Például elmehetsz önkénteskedni valahova, ami téged jó érzéssel tölt el. Ha valóban szívből jövően segítesz az embereknek, és szolgálod őket, csak figyeld meg, hogy megerősödik az intuíciód.

Szeretettel,
Péter