A döntéseid jelentősége óriási

2016.
Június
28.
Vissza a bejegyzésekhez

Életünk minden egyes pillanata egy lehetőség a választásra... 

Egyfolytában rengeteg választási lehetőség áll előttünk, de minden pillanatban csak egyetlen egyet választhatunk, hiszen azáltal, hogy igent mondunk valamire, nemet mondunk minden másra!

Bármi mellett is tesszük le a voksunkat, egy dolog biztos. Minden egyes döntésünknek, választásunknak más és más eredménye lesz.

 

Ha egyetlen apró döntést napról napra meghozunk, idővel drasztikus változást fog hozni az életünkben. Ha ezt a változást láthatnánk most azonnal, akkor sokkal könnyebb lenne meghozni a döntést a jelen pillanatban. Azt az egy kis döntést, mely hosszú távon támogatóan hat az életedre. Például azt, hogy minden nap leülsz olvasni egy pár oldalt. Csakhogy ezt nem látjuk ebben a pillanatban, így sokszor elcsábulunk és ügy döntünk, hogy nem olvasunk, aminek ugyancsak meglesz az eredménye, csak sajnos pontosan az ellentéte, ami sajnálatos az életünk egészére nézve.

Ezért azt javaslom, hogy csípd magad nyakon, amikor a nem olvasás mellett tervezel döntést hozni, és gondolj mindig a hosszú távú eredményekre!

Túl azon, hogy az apró cselekedetek eredménye garantáltan összeadódik, minden alkalommal, amikor legyőzöd önmagad, és teszel a jövőd érdekében, az önbecsülésed is elkezd növekedni.

Én annak idején, amikor azt kívántam, bárcsak vége lenne az életemnek, és felmentem egy magas épület tetejére azzal a szándékkal, hogy leugrom, valami megmagyarázhatatlannak köszönhetően úgy döntöttem, hogy nem ugrom le, és mennyire más lett az eredménye, mintha megtettem volna...

Arra tettem fel az Életem, hogy segítsek másoknak is félreállni a saját útjukból!

Ne feledd, nincsenek irreális célok, csak túl rövid határidők! ;-)

Szeretettel,

Péter